סשימי, טרטר או כל מנה אחרת של דג נא מחמיאים במיוחד לדג המצטיין הזה. הטריק הוא לחתוך את הפילה לפרוסות עבות יחסית, שיספקו ביסים בשרניים. עלי מנגולד מאודים, מתובלים בעדינות, משלימים את טעמה של המנה מבלי לגנוב מהדג את הפוקוס, וגרגירי הרימון מוסיפים קראנץ' וצבע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים היטב את עלי המנגולד, חותכים גס ומייבשים היטב. מחממים מעט שמן קנולה בסיר על להבה בינונית, מועכים מעט את שיני השום וצורבים אותן.
2
מוסיפים מנגולד, עלי זעתר או אורגנו, מלח וכמון. מצמידים לתבשיל עיגול נייר אפייה בקוטר הסיר כדי למנוע את אידוי הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30-20 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.
3
מסירים מהאש, סוחטים פנימה לימון ומעבירים למקרר לשעה או עד שהתבשיל קר. אפשר לשמור את התבשיל בכלי סגור במקרר במשך 3-2 ימים.
4
פורסים את נתח הדג לרוחבו לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ. לפני ההגשה מעבירים את התבשיל הקר לצלחת הגשה, מניחים מעל פרוסות סשימי, מתבלים בשמן זית ומפזרים גרגירי רימון.