החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את התנור ל-170 מעלות
2
מסירים את הכיפות מהעגבניות, מרוקנים את התוכן בכפית ומעבירים לקערה. מסירים ראשים מהפלפלים ומנקים מגרעינים. מניחים את העגבניות והפלפלים בצד.
3
מחממים ¾ כוס מהשמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
4
מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את תוכן העגבניות ומבשלים כדקה נוספת. מתבלים במלח ובפלפל.
5
מוסיפים את עשבי התיבול, הגזר, הצנוברים ורסק העגבניות ומבשלים 5 דקות.
6
מרפדים תחתית של תבנית אפייה בפרוסות תפוחי אדמה.
7
בעזרת אצבע מורחים את פנים העגבניות במלח ולאחר מכן בסוכר. ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים בתבשיל האורז עד ¾ גובהם ומניחים בתבנית. מכסים בכיפות העגבניות ובראשי הפלפלים.
8
דוחסים את שאריות פרוסות תפוחי האדמה בין הפלפלים והעגבניות כדי שלא יזוזו בתבנית, ומוסיפים לתבנית את הפלפלים החריפים ואת התימין.
9
יוצקים את שארית השמן על הפלפלים והעגבניות, מכניסים לתנור ואופים כשעה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.