מתכון

גֶמִיסטָה - עגבניות ופלפלים ממולאים באורז

הגרסה היוונית והצמחונית לפלפלים ועגבניות ממולאים. תפוחי האדמה מונחים בתחתית התבנית ושותים את הרוטב המענג

46,733 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
גמיסטה- עגבניות ופלפלים ממולאים באורז של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
גמיסטה- עגבניות ופלפלים ממולאים באורז של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל-170 מעלות

2

מסירים את הכיפות מהעגבניות, מרוקנים את התוכן בכפית ומעבירים לקערה. מסירים ראשים מהפלפלים ומנקים מגרעינים. מניחים את העגבניות והפלפלים בצד.

3

מחממים ¾ כוס מהשמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

4

מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את תוכן העגבניות ומבשלים כדקה נוספת. מתבלים במלח ובפלפל.

5

מוסיפים את עשבי התיבול, הגזר, הצנוברים ורסק העגבניות ומבשלים 5 דקות.

6

מרפדים תחתית של תבנית אפייה בפרוסות תפוחי אדמה.

7

בעזרת אצבע מורחים את פנים העגבניות במלח ולאחר מכן בסוכר. ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים בתבשיל האורז עד ¾ גובהם ומניחים בתבנית. מכסים בכיפות העגבניות ובראשי הפלפלים.

8

דוחסים את שאריות פרוסות תפוחי האדמה בין הפלפלים והעגבניות כדי שלא יזוזו בתבנית, ומוסיפים לתבנית את הפלפלים החריפים ואת התימין.

9

יוצקים את שארית השמן על הפלפלים והעגבניות, מכניסים לתנור ואופים כשעה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.