מתכון

עגבניות ממולאות באורז ובשר

מבשלים חלקית את האורז מראש, מה שחוסך את ההתלבטות עד כמה למלא את העגבניות, כדי שלא יתפקעו כשהמלית תגיע לנפח מלא

21,021 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

חותכים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים אותן הפוכות על נייר סופג לניקוז הנוזלים.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שנעשה שקוף. מוסיפים בשר ומטגנים 6-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים ונפרד לפירורים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד כדקה. מתבלים במלח ופלפל.

3

יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהמים נספגים והאורז מבושל למחצה.

4

מצננים מעט ומערבבים פנימה עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים ואופים

6

ממלאים את העגבניות בתערובת האורז והבשר עד למעלה ומניחים בתבנית בצפיפות (כדי שלא יתהפכו).

7

מערבבים רסק עגבניות עם כוס מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים בעדינות על העגבניות וסביבן. מכסים היטב ברדיד אלומיניום.

8

אופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מכסים בכיפות העגבניות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ’ החדר.