החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה
לשטרויזל
אופן ההכנה
שטרויזל:
1
מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים במעבד בפולסים, עד קבלת תערובת של פירורים עבים.
2
שומרים בקירור עד השימוש.
עוגה:
3
מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר עם מקצף כ-5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה בצבע בהיר.
4
מוסיפים את השמנת החמוצה וגבינת הריקוטה וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ולאחר מכן את קליפות הלימון והתפוז המגוררות.
5
לאחר שכל המרכיבים מתאחדים, מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים בתהליך הערבוב האטי.
6
יוצקים את המסה לתבנית אפייה משומנת בקוטר 20 ס"מ עד ¾ מגובה התבנית. מסדרים את האפרסקים מעל ומפזרים את השטרויזל.
7
אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.