מתכון

עוגה בחושה אפרסקים, ריקוטה ושמנת

הריקוטה מעשירה את העוגה הבחושה בטעמים והופכת אותה ללחה יותר

2,980 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגה בחושה אפרסקים, ריקוטה ושמנת של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי
עוגה בחושה אפרסקים, ריקוטה ושמנת של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לשטרויזל

אופן ההכנה

שטרויזל:

1

מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים במעבד בפולסים, עד קבלת תערובת של פירורים עבים.

2

שומרים בקירור עד השימוש.

עוגה:

3

מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר עם מקצף כ-5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה בצבע בהיר.

4

מוסיפים את השמנת החמוצה וגבינת הריקוטה וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ולאחר מכן את קליפות הלימון והתפוז המגוררות.

5

לאחר שכל המרכיבים מתאחדים, מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים בתהליך הערבוב האטי.

6

יוצקים את המסה לתבנית אפייה משומנת בקוטר 20 ס"מ עד ¾ מגובה התבנית. מסדרים את האפרסקים מעל ומפזרים את השטרויזל.

7

אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.