אפשר להחליף את השוקולד המריר בבסיס ובקראמבל בשוקולד לבן ולקשט בפירות יער.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיסים וקראמבל:
למלית הגבינה:
אופן ההכנה
1
מכינים בסיסים וקראמבל: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה רינגים (אם משתמשים בכוסות, לא צריך לרפד).
2
שמים חמאה ושוקולד בקערה גדולה, ממיסים במיקרוגל ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים עוגיות מפוררות ומערבבים. מחלקים את התערובת ל-2/3 (לבסיסים) ו-1/3 (לקראמבל).
3
מפזרים את התערובת לבסיסים בתבניות (או בכוסות) ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות עד שהבסיסים מתמצקים. את התערובת לקראמבל שומרים במקרר.
4
מכינים את המלית: משרים ג’לטין בחלב עד שהג’לטין מתרכך. ממיסים על בן מרי (נזהרים שלא ירתח) ומסירים מהכיריים. מוסיפים ¼ כוס סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים למרקם אחיד.
5
מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר לקצף רך ומקפלים ידנית לתוך תערובת הגבינה. יוצקים לתבניות ומעבירים למקפיא לשעתיים.
6
מפזרים מעל את פירורי הקראמבל ושומרים במקפיא.