מתכון

עוגות ריקוטה פרמזן אישיות

הטעם של הפרמזן כמעט לא מורגש, אבל אל תוותרו עליו - הוא מוסיף לעוגות תו עדין של חמצמצות ומליחות

5,552 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגות ריקוטה פרמזן אישיות של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
עוגות ריקוטה פרמזן אישיות של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

"כשהייתי קטנה אמא שלי היתה אורזת לי לבית הספר עוגות גבינה קטנטנות על טהרת גבינת שמנת. הייתי טורפת אותן בכמויות עד שבשלב מסוים כבר לא יכולתי להסתכל עליהן יותר. לפני כמה שנים טעמתי עוגת גבינה על בסיס ריקוטה והתאהבתי במרקם והמעודן שלה. אלה בעצם עוגות הגבינה של אמא שלי בגרסה קלילה יותר. הטעם של הפרמזן כמעט לא מורגש, אבל אל תוותרו עליו – הוא מוסיף לעוגות תו עדין של חמצמצות ומליחות."

להכנת המתכון הצטיידו בתבנית מאפינס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתיות

למלית גבינה

לשימון

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבניות מאפינס בעטרות נייר ומשמנים אותן במעט תרסיס שמן.

מכינים את הקלתיות

2

שמים בקערה פתי בר, מלח וחמאה מומסת ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.

3

מעבירים לכל שקע 2 כפות מהתערובת ומהדקים בעזרת גב של כף או תחתית של כוס. מעבירים למקרר עד שמלית הגבינה מוכנה.

בינתיים מכינים את מלית הגבינה

4

מניחים בקערת מעבד מזון פרמזן, קמח, סוכר ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ריקוטה, מיץ לימון, קליפת לימון ותמצית וניל ומעבדים 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומעבדים עד שהן נטמעות בתערובת האחידה.

מרכיבים, אופים ומקשטים

5

יוצקים את מלית הגבינה על הקלתיות עד גובה כ- 1/2 ס"מ מתחת לקצה העליון של השקעים (העוגות תופחות מעט).

6

אופים כ-20 דקות עד שהעוגות יציבות מלמעלה אבל עדיין רוטטות מעט במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגות להצטנן בתוכו למשך כ-45 דקות, כשדלת התנור פתוחה למחצה. אחרי 45 דקות מוציאים את העוגות מהתנור ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך לילה).

7

מניחים 2 כפיות ריבה במרכז כל עוגה ומגישים. העוגות נשמרות עד שבוע במקרר.