מתכון

עוגיות אבנים מתגלגלות של מיקי שמו

המרקם שלהן ממש מתפורר ובבצק מתחבאים שפע אגוזי לוז טחונים וקצוצים

24,191 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגיות אבנים מתגלגלות של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגיות אבנים מתגלגלות של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כשמצפים אותן באבקת סוכר הן נראות ממש כמו אבנים. משתמשים בקמח לחם כדי לקבל מרקם פריך מאוד ומעט קשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה כ-4-3 דקות עד לתערובת פירורית.

2

מוציאים את התערובת למשטח עבודה לא מקומח ולשים בידיים עד לקבלת בצק (ייקח קצת זמן עד שהוא יתגבש).

מעצבים ואופים

3

צובטים מהבצק פיסות בגודל 3 ס”מ ויוצרים עוגיות בצורה חופשית. מועכים אותן מעט לצורת אבנים ומסדרים במרווחים של 2 ס”מ בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

4

מחממים תנור ל-160 מעלות.

5

אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

6

שמים אבקת סוכר בקערה. מצננים את העוגיות 5 דקות, מעבירים לקערית עם אבקת הסוכר ומגלגלים עד שהן מצופות היטב.

7

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.