מתכון

עוגיות אמסטרדם

עוגיות שוקולד פריכות עם לב שוקולד לבן חמים וקרמי

124,690 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגיות אמסטרדם. מתכון וצילום: ליאור משיח
עוגיות אמסטרדם. מתכון וצילום: ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, אבקת קקאו, אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח וקפה נמס בקערה ומניחים בצד.

2

מעבדים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עם וו גיטרה ובמהירות בינונית במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים ביצה ומעבדים להטמעה. מוסיפים ביצה שנייה ומעבדים להטמעה.

3

מורידים מהירות למהירות נמוכה, מוסיפים חצי מתערובת הקמח, ומערבבים עד שחלקו נטמע בתערובת וחלקו לא, עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את יתר תערובת הקמח. מערבבים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק. מכסים את קערת המיקסר ומעבירים למקרר לשעתיים.

4

מרפדים מגש או תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-20 כדורים במשקל 40 גרם האחד.

5

חוצים כל כדור בצק, משטחים את אחד החצאים ומניחים עליו 4-5 מדליוני שוקולד חלב או 1-1.5 קוביות (7-8 גרם שוקולד לכל לעוגיה). משטחים גם את החצי השני, מכסים את הבצק שעליו השוקולד, מהדקים את הצדדים ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק, מניחים את העוגיות הממולאות בתבנית המרופדת נייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

עוגיות אמסטרדם. ליאור משיח

6

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומסדרים את העוגיות בתבנית ברווח של כ-4 ס"מ האחת מהשנייה. מעבירים לתנור ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לעוגיות להצטנן ולהתמצק כמה דקות וטורפים, אל תחכו יותר מידי, השוקולד הלבן  נוזלי וכיפי ישר אחרי האפייה.