מתכון

עוגיות ג'ינג'ר ובייקון

הבייקון המשולב בעוגיות הג'ינג'ר המסורתיות מפריש מהשומן שלו לתוך הבצק ומעניק לו מרקם לח ועסיסי

939 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגיות ג'ינג'ר ובייקון של מיכל בוטון. צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta
עוגיות ג'ינג'ר ובייקון של מיכל בוטון. צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

2

מטגנים במחבת בייקון עם 30 גרם סוכר על להבה בינונית 5 דקות עד שהסוכר נמס ועוטף את הבייקון. מצננים.

3

שמים בקערה קמח, תבלינים, סוכר חום, סודה לשתייה ואת הבייקון המסוכר ומערבבים.

4

שמים בקערה אחרת חמאה מומסת ודבש ומערבבים. מוסיפים את תערובת החמאה לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עם כף עץ לקבלת בצק רך.

5

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את מלבני הבצק לתבניות תנור.

6

אופים כ- 12 דקות עד שהבצק הופך יציב. מוציאים מהתנור וחותכים מייד בסכין חדה למעוינים בגודל שווה.