מתכון

עוגיות ג'רייבה של מיקי שמו

לעוגיות המזרחיות האלה, המכונות גם רייבה וקורבייה, יש גרסאות רבות. כאן הן בעלות מרקם פירורי-נימוח ובושם של ורדים

105,907 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2020
עוגיות ג'רייבה של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגיות ג'רייבה של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

רייבה, ריבה, ג'רייבה, קורבייה – לעוגיות המזרחיותהקלאסיות יש הרבה שמות וגרסאות. סבתי מטילדה הצטיינה בהן. לפעמים היתה מפזרת עליהן אבקת סוכר ומוותרת על התיבול, כדי שגם הנכדים הקטנים יסכימו לטעום, אבל כשגדלנו למדנו לאהוב את העוגייה המקורית – כדור חלק עם מרקם פירורי נימוח ובושם של ורדים. כיוון שהעוגיות אינן מכילות ביצים, הם כמעט לא מזהיבות במהלך האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים חמאה, סוכר, אבקת סוכר, שמן ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית 2 דקות לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים מים ומי ורדים ומערבלים כמה שניות עד שהם נטמעים. מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהם נטמעים ומתקבלים פירורי בצק.

2

מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ולשים ידנית עד שהפירורים מתגבשים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים ואופים

4

צובטים מהבצק פיסות בגודל 4 ס"מ ובמשקל 25 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים. מסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.

5

אופים עד כ-20 דקות – עד שהעוגיות מתרחבות ומזהיבות מעט.

6

מצננים ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים.

גיוונים

7

נועצים במרכז כל עוגייה שקד שלם מולבן לפני שמכניסים לתנור.

8

בסיום האפייה, לאחר צינון מפדרים את העוגיות במעט אבקת סוכר.