החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג
אופן ההכנה
מכינים את הדובשניות
1
מחממים קפה, שמן, חמאה, סוכר, דבש ותבלינים בסיר קטן. מערבבים עד להמסה ואיחוד של החומרים ומצננים. מוסיפים ביצה תוך כדי בחישה, מוסיפים חומץ ומערבבים.
2
מערבלים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הדבש ולשים לקבלת בצק רך ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשהים בטמפ' החדר כ- 4 שעות עד שהבצק מתייצב.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
4
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-3 ס"מ עם ידיים רטובות ומסדרים אותם בתבניות במרווחים.
5
אופים כ-16 דקות להזהבה (העוגיות צריכות להיות מעט רכות). מצננים היטב.
מכינים את הזיגוג
6
שמים אבקת סוכר בקערה, מוסיפים מעט חלב ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף חלב ולערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם של שמנת סמיכה.
מצפים ומגישים
7
טובלים את חלקה העליון של כל דובשנית בציפוי ומניחים בתבנית ל-30 דקות עד שהציפוי מתייבש ומתקשה לגמרי. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.