שימו לב: אי אפשר להשתמש בסוכריות ללא סוכר.
טיפ 1: עבור הקטנים אפשר להכין מראש את הבצק ואת שברי הסוכריות, ולתת להם לקרוץ ולמלא את החורים.
טיפ 2: הגדולים יכולים לנעוץ בעדינות שיפוד לתוך העוגייה לפני הוספת הסוכריות וליצור עוגייה-סוכרייה על מקל. יש לנעוץ את השיפוד מלמטה, דרך החור ועד קצה העוגייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים חמאה, סוכר, קמח וסוכר וניל. מוסיפים ביצה ולשים מעט לקבלת בצק אחיד.
2
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-15 דקות. אם מכינים את הבצק מראש, ממשיכים לשמור במקרר עד ההכנה.
3
מכניסים את הסוכריות עם העטיפה לשקית עבה, עוטפים במגבת ושוברים אותן עם פטיש לשניצלים (יתקבלו שברים לא אחידים). פותחים את העטיפות לתוך קערית, כל צבע בנפרד.
4
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים צורות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5
בעזרת קורצני צורות קטנים קורצים חור במרכז כל עוגייה. מהבצק שהוצאנו יוצרים עוגיות נוספות.
6
ממלאים כל חור בשברי סוכריות, בצבע אחד או כמה צבעים שונים. אין צורך לדייק, הסוכריות יימסו וימלאו את החור בזמן האפייה. ממלאים מעט מעל גובה פני העוגייה.
7
מעבירים את התבנית למקרר ל-15 דקות ומחממים תנור ל-160 מעלות.
8
אופים את העוגיות במשך 15-12 דקות. אם שולי העוגיות מזהיבים או שמופיעות בועות קטנות בסוכרייה – מוציאים מיד. לא מזיזים את העוגיות עד קירור מוחלט.