מתכון

עוגיות ויטראז'

שילוב של עוגייה וסוכרייה – מה יכול להיות טעים יותר?

6,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגיות ויטראז'. צילום: shutterstock
עוגיות ויטראז'. צילום: shutterstock

שימו לב: אי אפשר להשתמש בסוכריות ללא סוכר.

טיפ 1: עבור הקטנים אפשר להכין מראש את הבצק ואת שברי הסוכריות, ולתת להם לקרוץ ולמלא את החורים.

טיפ 2: הגדולים יכולים לנעוץ בעדינות שיפוד לתוך העוגייה לפני הוספת הסוכריות וליצור עוגייה-סוכרייה על מקל. יש לנעוץ את השיפוד מלמטה, דרך החור ועד קצה העוגייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה, סוכר, קמח וסוכר וניל. מוסיפים ביצה ולשים מעט לקבלת בצק אחיד.

2

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-15 דקות. אם מכינים את הבצק מראש, ממשיכים לשמור במקרר עד ההכנה.

3

מכניסים את הסוכריות עם העטיפה לשקית עבה, עוטפים במגבת ושוברים אותן עם פטיש לשניצלים (יתקבלו שברים לא אחידים). פותחים את העטיפות לתוך קערית, כל צבע בנפרד.

4

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים צורות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5

בעזרת קורצני צורות קטנים קורצים חור במרכז כל עוגייה. מהבצק שהוצאנו יוצרים עוגיות נוספות.

6

ממלאים כל חור בשברי סוכריות, בצבע אחד או כמה צבעים שונים. אין צורך לדייק, הסוכריות יימסו וימלאו את החור בזמן האפייה. ממלאים מעט מעל גובה פני העוגייה.

7

מעבירים את התבנית למקרר ל-15 דקות ומחממים תנור ל-160 מעלות.

8

אופים את העוגיות במשך 15-12 דקות. אם שולי העוגיות מזהיבים או שמופיעות בועות קטנות בסוכרייה – מוציאים מיד. לא מזיזים את העוגיות עד קירור מוחלט.