מתכון

עוגיות חלבה

אבה הנסן מגיש מתכון פשוט להכנת עוגיות חלבה שתמיד כיף שיש בבית

35,851 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגיות חלבה של אבה הנסן. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
עוגיות חלבה של אבה הנסן. צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ–2 דקות עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.

2

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

3

מניחים כל חלק של הבצק בנפרד בין שני דפי אפייה ומרדדים לצורה של ריבוע ולעובי של 3–5 מ"מ. חשוב ששלושת החלקים יהיו בדיוק באותו גודל.

4

מסדרים את הריבועים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל–200–210 מעלות (תלוי בתנור). אופים 7–8 דקות עד קבלת צבע זהוב. אם לא כל הריבועים נכנסים לתנור, אפשר לאפות כל אחד בנפרד.

5

מניחים לריבועים להצטנן ולאחר מכן יוצרים את העוגייה בשכבות - מניחים דף מרובע בכלי הגשה ומורחים אותו בממרח חלבה. מניחים עליו ריבוע נוסף ומורחים אותו בממרח חלבה ולבסוף מכסים בריבוע השלישי.

6

חותכים את הריבועים שיצרנו בסכין חדה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ, ומפזרים אבקת סוכר במסננת על העוגיות.