מתכון

עוגיות לימון

במתכון הזה יש מרכיב סודי: השימוש בקמח תירס מוסיף לעוגיות פריכות מדהימה

44,545 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות לימון. צילום: אסנת בן דב
עוגיות לימון. צילום: אסנת בן דב

מה יש בעוגיות חמאה, שהפך אותן פריט חובה ליד קפה, תה או שוקו חם? אולי השלמות הפשוטה שגלומה במתיקות המתונה, בניחוח הביתי או במרקם המדהים, שאותו הן חבות ליחס המדויק בין השומן (חמאה) לקמח. מתכון בסיס לעוגיות חמאה מרודדות. אפשר לגוון אותו ולהחליף את קליפת הלימון בקליפת תפוז, בג'ינג'ר מסוכר או לחילופין להוסיף 1 כף זרעי פרג שלמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מקציפים חמאה עם אבקת סוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים חלמונים, מיץ וקליפת לימון, ומערבלים עד שהתערובת אחידה.

2

מוסיפים קמח לבן וקמח תירס, ומערבבים עד שמתגבש בצק. משטחים את הבצק בתוך שקית ניילון, ומניחים במקרר למשך חצי שעה (עד שלב זה אפשר להכין מראש, ולשמור במקרר במשך יומיים או לחרוץ לעוגיות ולהקפיא בכלי אטום).

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ. חורצים עוגיות בעזרת חותך עוגיות, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ בין העוגיות.

5

אופים 20-15 דקות, או עד שצבען של העוגיות זהוב בהיר. מוציאים ומניחים להתקרר. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.