העוגיות האלה מכילות כמות גדולה של גבינות עזות טעם, ולכן כדאי להשקיע בגבינות איכותיות, שכן הן אלה שנותנות את הטון בעוגיות.
המתכון מניב כמות גדולה יחסית של עוגיות – אבל לא חייבים לאפות את כולן באותו רגע. אפשר לחלק את הבצק לכמה גלילים ולשמור אותם במקפיא – כך תמיד תהיו במרחק הפשרה קצרה מעוגיות טריות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבלים חמאה רכה במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
2
מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את הקמח ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים.
3
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומהדקים אותו בידיים. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומקפיאים למשך חצי שעה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
5
מברישים כל גליל בביצה טרופה ומגלגלים בפיסטוק טחון. פורסים את הגלילים בעזרת סכין חדה לדיסקיות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות. אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות זהובות ופריכות (במידת הצורך, אפשר להחליף בין התבניות באמצע האפייה).
גיוון: אפשר להחליף את ציפוי הפיסטוק בשומשום לבן או שחור, פרג או קצח.