מתכון

עוגיות משקפיים עם טחינה וסילאן

הכי טעים עם בצק עלים על בסיס חמאה, אבל אפשר גם בצק עלים פרווה

11,050 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
עוגיות משקפיים עם טחינה וסילאן של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
עוגיות משקפיים עם טחינה וסילאן של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

לפני שלב האפייה אפשר לאחסן את הגלילות במקפיא עד שבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגיות

לזרייה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה טחינה וסילאן.

2

מניחים את מלבן הבצק המרודד על משטח עבודה ומורחים את תערובת הטחינה בשכבה דקה. אם רוצים, זורים מעל שומשום.

3

מגלגלים את מלבן הבצק משני הצדדים לגלילות הדוקות, כך שייפגשו באמצע (כמו ספר תורה). מהדקים את שתי הגלילות זו לזו. מעבירים למקפיא ל-20 דקות לפחות או עד שהבצק מתקשה.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.

5

פורסים את הבצק לעוגיות דקות בעובי 2-1 מ”מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. זורים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה. מכסים בנייר אפייה ומניחים מעליו תבנית נוספת.

6

אופים כ-15 דקות עד הזהבה. לקראת סוף האפייה מסירים את הכיסוי ומניחים למאפים להזהיב.

7

מצננים ומאחסנים בקופסה סגורה הרחק מלחות.