לפני שלב האפייה אפשר לאחסן את הגלילות במקפיא עד שבועיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגיות
לזרייה
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה טחינה וסילאן.
2
מניחים את מלבן הבצק המרודד על משטח עבודה ומורחים את תערובת הטחינה בשכבה דקה. אם רוצים, זורים מעל שומשום.
3
מגלגלים את מלבן הבצק משני הצדדים לגלילות הדוקות, כך שייפגשו באמצע (כמו ספר תורה). מהדקים את שתי הגלילות זו לזו. מעבירים למקפיא ל-20 דקות לפחות או עד שהבצק מתקשה.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
5
פורסים את הבצק לעוגיות דקות בעובי 2-1 מ”מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. זורים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה. מכסים בנייר אפייה ומניחים מעליו תבנית נוספת.
6
אופים כ-15 דקות עד הזהבה. לקראת סוף האפייה מסירים את הכיסוי ומניחים למאפים להזהיב.
7
מצננים ומאחסנים בקופסה סגורה הרחק מלחות.