החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
2
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.
3
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה.
4
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומשטחים כל חלק. עוטפים כל חלק מהבצק בניילון נצמד ומאחסנים ללילה במקרר.
5
למחרת מוציאים בכל פעם חלק אחד של הבצק מהמקרר ומחכים 5 עד 10 דקות עד שיתרכך מעט. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין שני דפי נייר אפייה מקומחים לעובי ½ ס"מ, ומקמחים לפי הצורך.
6
קורצים עוגיות בעזרת חותכנים לצורה הרצויה (רצוי לטבול גם את החותכנים בקמח כדי למנוע הידבקות הבצק).
7
מעבירים את העוגיות החתוכות בעזרת מרית למגש מרופד בנייר אפייה.
8
אוספים את שאריות הבצק בחזרה לכדור, מרדדים שוב וקורצים שוב עוגיות. אם הבצק התרכך יתר על המידה, מחזירים אותו למקרר ל-5-10 דקות להתייצבות.
9
מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. זמן האפייה משתנה, בין 10 ל-18 דקות, בהתאם לגודל העוגיות. באמצע האפייה מסובבים פעם אחת את התבנית. אופים עד שקצות העוגיות מזהיבים קלות.
10
מניחים לעוגיות המוכנות להתקרר 5 דקות על התבנית ואחר כך מעבירים אותן לרשת לצינון מוחלט לפני הקישוט או המילוי.
לקישוט
11
בוזקים סוכריות או אבקת סוכר, או מעטרים בקרם בעזרת צנתר דק.