מתכון

עוגיות סנדוויץ' עם ריבת אננס

עוגיות הסנדוויץ' הקלאסיות עם הריבה האדומה מקבלות כאן טוויסט עם ריבת אננס משגעת

5,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגיות שושנים עם ריבת אננס של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
עוגיות שושנים עם ריבת אננס של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

בריבת האננס שבמתכון אין הרבה סוכר ולכן היא לא מאוד מתוקה וסמיכה. מומלץ לאכול את העוגיות תוך יום-יומיים כי אין להן את היציבות של עוגיות תעשייתיות והבצק הפריך מאבד מפריכותו מהר יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרבית האננס

לבצק הפריך

אופן ההכנה

1

מכינים ריבת אננס: מניחים את כל מרכיבי הריבה בסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. טוחנים בעזרת בלנדר ידני וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. מערבבים כל כמה דקות. מצננים.

2

מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי 3 מ"מ. יוצרים עוגיות בעזרת קורצן בצורת פרח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של ס"מ בין עוגייה לעוגייה. בעזרת קורצן עגול קטן יוצרים חור במרכז מחצית העוגיות. אופים כ־15 דקות.

4

מצננים את העוגיות והופכים את כל החלקים הלא מחוררים. מורחים עליהם את הריבה וסוגרים למעין כריך בעזרת העוגייה המחוררת. אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.