מתכון

עוגיות עבאדי סטייל

הן מתאימות לנשנוש קליל לצד כוס תה ועושות חיל גם באירוח, לצד מגש גבינות וירקות

45,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגיות עבאדי סטייל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגיות עבאדי סטייל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

*שימו לב: שעה וחצי התפחה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תיבולים אפשריים שונים (לא כולם, לבחירה)

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל החומרים (כולל התוספות) במיקסר עם וו לישה 5 דקות רק עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים ומניחים במקום חמים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

3

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ”מ.

4

חותכים את המלבן למלבנים בגודל 4 על 8 ס”מ בעזרת סכין או גלגלת. צובטים את פני שטח העוגיות (באצבעות). יתקבלו עוגיות לא חלקות עם מעין גבעות קטנטנות. מסדרים את העוגיות בצפיפות בתבניות (אין צורך ברווחים). לא מתפיחים פעם שנייה.

5

אופים כ-30-25 דקות עד הזהבה או 35-30 דקות לעוגיות שחומות יותר. מצננים.

6

שומרים בקופסה אטומה עד 10 ימים.