מתכון

עוגיות פסיפלורה וקרמל

מתכון לעוגיות ממכרות בלי טיפת חלב או בדל ביצה

1,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות פסיפלורה וקרמל של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
עוגיות פסיפלורה וקרמל של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת מיקסר עם ראש גיטרה את הסוכר, השמנים, מחית הפסיפלורה ומחית תפוחי העץ. מערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית, עד קבלת מרקם אוורירי ותפוח.

2

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבלים במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פתח צר, ובעזרת רינג בקוטר 4-5 ס"מ מזליפים שכבה דקה של 20 עיגולים. חשוב לא להזליף יותר ממחצית התערובת.

3

מורחים בעזרת שתי כפיות מעט ממרח לוטוס במרכז כל עוגייה. מכסים את הממרח בשכבה נוספת של תערובת העוגיות, בעזרת שק הזילוף.

4

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-12-15 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות מלמעלה (לא לדאוג שהן לא משחימות). שומרים בכלי אטום.