במקום לקרוץ עוגיות אחת-אחת מכינים גליל, מקפיאים ולפני האפייה פורסים. אם תתנו לגליל לנוח על השיש כמה דקות, הוא ייפרס כמו חמאה. כדאי להכין כמות כפולה ולשמור גליל אחד בפריזר לימי קיץ עצלים. הוסיפו מטבל גבינה פשוט (או סתם קוטג') וצלחת פירות, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם רוקפור
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים עוגיות פרמזן
1
מערבלים קמח, חמאה, גבינות, מלח ופלפל במיקסר עם וו גיטרה רק לקבלת תערובת פירורית. מאחדים לבצק בידיים ומגלגלים לגליל בקוטר 3 ס"מ.
2
מורחים מעט מאוד ביצה טרופה על הגליל ומצפים בתערובת השומשום. עוטפים בנייר אפייה ומקפיאים כשעה.
3
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
פורסים את גליל הבצק לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים.
5
אופים 15-12 דקות להזהבה. מצננים.
מכינים קרם רוקפור ומגישים
6
מערבלים רוקפור וגבינת שמנת לקרם אחיד במיקסר עם וו גיטרה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
7
חותכים כל אגס לשניים וכל חצי ל-6-5 פרוסות. סוחטים מעט מיץ לימון על האגסים, כדי שלא ישחירו.
8
מזלפים מעט קרם על כל עוגייה ומסדרים חתיכת אגס מעל. מגישים מיד.