מתכון

עוגיות קוקוס

חמישה מצרכים, חמש דקות הכנה, 9 דקות אפייה ויש לכם המוני עוגיות טריות ורכות

27,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.

2

בקערת מיקסר נקייה מתחילים להקציף את 2 החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עוד שבע דקות עד שנוצר קצף יציב ומוצק. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את אבקת הסוכר, הווניל ושליש מכמות הקוקוס. מקפלים בעדינות בעזרת מרית. מוסיפים עוד שליש מהקוקוס, מערבבים בעדינות ולבסוף מוסיפים את השליש האחרון ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לשק זילוף בעל צנתר משונן ומזלפים כוכבים קטנים בקוטר 4 ס״מ במרחק של 2 ס״מ אחד מהשני.

3

אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות נותרות מעט רכות בעלות מרקם ״צ׳ואי״.

4

מצננים את העוגיות ובינתיים מכינים את השוקולד: קוצצים את השוקולד דק ושמים אותו בקערית קטנה וחסינת חום. ממיסים אותו במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה.

5

טובלים את התחתית של כל עוגיה בשוקולד, מנערים מעודפי השוקולד ומניחים הפוך על רשת צינון או נייר אפייה. מקררים כמה דקות במקרר כדי שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסא אטומה עם ניירות אפייה בין שכבה לשכבה.