מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין מלא

הגרסה הבריאה והטעימה לא פחות לעוגיות הדגל של מרתה סטיוארט

116,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין מלא של אריאל בן חמו. צילום: אריאל בן חמו
עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין מלא של אריאל בן חמו. צילום: אריאל בן חמו

טיפ טיפה טיפים:
העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד שבוע.
אפשר להוסיף אגוזים בכל טעם שאתם אוהבים לעוגיות.
אפשר להשאיר את התבנית במקפיא ולהוציא ולאפות רק כשאתם רוצים.

המתכון מיועד לתבנית 25*25:

למה כדאי לאפות עם קמח כוסמין?

רוצים עוד מתכונים? לבלוג של אריאל בן חמו 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה ואת שני סוגי הסוכר כ-5 דקות במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהיר יותר. עוצרים את המיקסר תוך כדי ומנקים את התערובת מהצצדים בעזרת לקקן. מוסיפים ביצים ווניל וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

2

בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין מלא, סודה לשתייה ומלח.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקמחים לתערובת, מערבבים רק עד לאיחוד ומפסיקים. מוסיפים כוס שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית לאיחוד. מעבירים את בצק העוגיות לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה, מוסיפים 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מלמעלה ומשטחים מעט.

4

מעבירים למקפיא ל- 30 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית "טורבו".

5

מוציאים את התבנית מהמקפיא, חותכים במהירות את הבצק לריבועים קטנים. לנסות כמה שיותר מהר כדי שהבצק לא יפשיר. מסדרים את ריבועי העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין לבין.

6

אופים 12-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מהצדדים.