מתכון

עוגיות שושנים מהודרות

עוגיות פריכות במילוי קונפיטורת הדרים. המרכיב הסודי בבצק הוא גבינת קוטג'. תתפלאו - זה עובד

1,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגיות שושנים מהודרות. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
עוגיות שושנים מהודרות. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גיוון: את הקוטג' אפשר להחליף בגבינת ריקוטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבצק:

2

מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות במקרר.

מכינים את המלית:

3

מערבבים את חומרי המלית במטרפה.

4

מרדדים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה לעלה מלבני בגודל 70X35 ס”מ ועובי 3 מ”מ.

5

מורחים את המלית על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים לפרוסות בעובי 1½ ס”מ ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך כלפי מעלה.

6

אופים 17-15 דקות עד להזהבה. מצננים.

מכינים את הציפוי ומצפים:

7

מערבבים אבקת סוכר, חלבון ומיץ לימון לתערובת סמיכה במרקם של שמנת. מוסיפים מעט אבקת סוכר או לימון אם צריך.

8

מצפים את החלק העליון של העוגיות ומגישים מייד או מקררים ושומרים בקופסה אטומה.