מתכון

Purple Velvet – עוגת אוכמניות טבעונית

שף-קונדיטור זיו סנדלר עם עוגת אוכמניות טבעונית ומיוחדת במינה

13,578 בשלנים התעניינו במתכון זה
Purple Velvet של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
Purple Velvet של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

מקררים 2 פחיות קרם קוקוס לילה במקרר

מכניסים לילה למקפיא לפני ההגשה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

אופן ההכנה

לבצק העוגות

1

טוחנים בבלנדר אוכמניות, קרם קוקוס ומים. מערבבים את מחית האוכמניות עם השמן, הסוכר ומחית התפוחים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על 2 תבניות עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12-10 דקות, עד שמרכז הרולדות יציב למגע ולא נדבק לאצבעות. מניחים בצד להתקררות.

לקרם

2

מוציאים את פחיות קרם הקוקוס מהמקרר, הופכים אותן על ראשן ופותחים אותן מצדן התחתון. שופכים את הנוזל השקוף שבתחתית הפחית לכלי אטום ומחזירים למקרר לשימוש בפעם אחרת. מרוקנים את הנוזל הלבן והסמיך שנשאר בפחיות לתוך קערת מיקסר. מקציפים יחד בקערת מיקסר עם ראש מטרף את קרם הקוקוס, אינסטנט הווניל ואבקת הסוכר.

להרכבת העוגות

3

חותכים את הרולדות ל-3 חלקים שווים. מורחים על 2 חלקים מתוך כל רולדה קרם קוקוס בעובי אחיד. עורמים אותם זה על זה כך שייווצרו שתי עוגות שלכל אחת שלוש שכבות סגולות ושתי שכבות לבנות. מכניסים לילה למקפיא. לאחר ההקפאה פורסים כל עוגה ל-8 ריבועים. לפני ההגשה ניתן לקשט באוכמניות טריות, גלזורה ושברי שוקולד.

4

לאחר ההקפאה פורסים כל עוגה ל-8 ריבועים. לפני ההגשה ניתן לקשט באוכמניות טריות, גלזורה ושברי שוקולד.