מתכון

עוגת בייקון ורוזמרין

העוגה הזאת, שבה הבייקון מצתוות לרוזמרין (שילוב מוחץ בעיני), חוגגת את המוצר המושחת והאהוב

3,505 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
  • עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
    עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
  • עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
    עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

מתחילים בהכנה לילה מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, חלמון, ביצה ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח, רוזמרין וצ'ילי מיובש ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ורך.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בחמאה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ ומפזרים עליו גבינה, בייקון ורוזמרין קצוץ. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים למקטעים של 5 ס"מ.

4

משמנים תבנית קוגלהוף היטב בחמאה ומעמידים בה את מקטעי הבצק הממולא זה ליד זה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

אופים כ- 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה גם בחלקה הפנימי.