שרון: "אין על עוגת ביסקוויטים – היא זכרון הילדות האולטימטיבי של כל מי שנולד וגדל בישראל. כדי שהיא לא תהיה בנלית ומשעממת, אפשר בקלות להרים אותה לרמה של קינוח פטיסרי מוקפד בעזרת הרכבה בהשראת מילפיי וחיתוך עדין ואלגנטי".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם גבינה
לגנאש
אופן ההכנה
מכינים את הקרם
1
מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים שלוש־ארבע דקות לקרם יציב מאוד (אם הוא לא יציב מספיק, ממשיכים להקציף עוד דקה־שתיים). מעבירים לשקית זילוף כשש כפות מהקרם לקישוט ושומרים במקרר.
מרכיבים את העוגה
2
מרפדים את דפנות התבנית בנייר אפייה גזור לפי אורכן.
3
טובלים ביסקוויטים בחלב לשנייה מכל צד ומסדרים בצפיפות בתוך התבנית. במידת הצורך חותכים ומיישרים את הקצוות ליצירת שכבה אחידה. יוצקים את הקרם לשליש מהגובה הרצוי של העוגה הסופית ומיישרים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבת ביסקוויטים וקרם נוספת ומסיימים בשכבה עליונה של ביסקוויטים. מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה.
מכינים את הגנאש
4
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן, מסירים מהלהבה ומוסיפים שוקולד לבן מקורמל. משהים לדקה וטורפים לגנאש חלק ואחיד.
5
יוצקים את הגנאש על העוגה הקרה ומיישרים. מחזירים את התבנית למקפיא לשלוש שעות.
6
מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לפרוסות ברוחב שלושה ס"מ ומזלפים מהקרם לקישוט על כל פרוסה.