מתכון

עוגת גבינה אפויה עם ברינזה

אם אתם אוהבים עוגות גבינה אפויות אבל קצת נמאס לכם מהמתכון הסטנדרטי - זו העוגה בשבילכם

2,279 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת גבינה אפויה עם ברינזה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת גבינה אפויה עם ברינזה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הברינזה מוסיפה הרבה עניין: היא נמסה במהלך האפייה ומעניקה לעוגה מליחות חמצמצה וטעם עדין של גבינה מותכת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לתערובת גבינה

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

משמנים את התבנית. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים בכמה פולסים עד לאיחוד. מהדקים את תערובת הביסקוויטים לבסיס התבנית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

מכינים את תערובת הגבינה

2

מערבבים קרם פרש, יוגורט, חלמונים, קורנפלור, ברינזה ותמצית וניל בקערה רחבה עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל־190 מעלות ומניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.

4

מקציפים חלבונים ומלח במיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה ואוורירית.

5

יוצקים כ־1/3 מכמות הקציפה לתערובת הגבינה ומערבבים עד שהיא נטמעת.

6

מקפלים בעדינות את יתר הקציפה לתוך התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס הקפוא ואופים 15 דקות.

7

מנמיכים את חום התנור ל־140 מעלות וממשיכים לאפות עוד 60־70 דקות עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון, מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו כ־10 דקות.

מצפים את העוגה

8

מערבבים יוגורט ואבקת סוכר בקערה קטנה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומזלפים דבש מעל. מעבירים למקרר להתייצבות ל־6 שעות לפחות. העוגה תישמר במקרר עד 5 ימים.