מתוק וחמוץ נפגשים בעוגת גבינה קלאסית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
למלית:
לרוטב חמוציות:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.
מכינים את הבסיס:
2
מערבבים לתוך החמאה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
3
מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
מכינים את המלית:
4
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
5
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים את קצף החלבונים לקערה גדולה.
6
מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים גבינות, שמנת חמוצה, פודינג וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.
7
מקפלים בעדינות ובתנועות סיבוביות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינות בהדרגה. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.
8
מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.
9
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה וחצי.
10
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
11
מכינים את רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.
מכינים את הציפוי:
12
יוצקים לקערה שמנת מתוקה וחלב, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
13
מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד ושופכים עליו את הרוטב החמוציות כשהוא קר.
14
מעבירים ל-5 שעות לפחות למקרר.