האגסים מוסיפים לעוגה עסיס ובשומת יין ותבלינים. אני אוהבת להשאיר אותם שלמים (ומוציאה את הליבה בעזרת כלי ייעודי או כף פריזיאן) וגם משאירה את הגבעול שלהם – זה נותן לעוגה מראה כפרי ומקסים. כדי שהאגסים לא יתפרקו בזמן שמגלענים אותם, חשוב לבחור באגסים מוצקים.
להכנת העוגה השתמשתי בתבנית באנדט מתפרקת (תבנית עגולה עם חור ודפנות חלקות) בקוטר 28 ס"מ. אם אין לכם כזאת, תבנית ממתפרקת בקוטר 26-24 ס"מ תתאים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבישול האגסים
לעוגה
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים אגסים בסיר, יוצקים יין לבן ומוסיפים תבלינים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהאגסים מתרככים וסכין שננעצת בחלק התחתון של האגסים חודרת בקלות. שימו לב - לא כדאי להניח לתערובת לבעבע. אם היא מגיעה לרתיחה - מעבירים את הסיר ללהבה קטנה יותר. מסננים את האגסים מהסירופ (נפטרים מהתבלינים) ומצננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה.
3
מעבדים חמאה, סוכר ומלח ובמיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה אחת בכל פעם, ומעבדים עד שהן נטמעות. מוסיפים ריקוטה ויוגורמה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
4
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או לקקן. נועצים את האגסים בתוך הבלילה, כך שהרבע העליון שלהם מבצבץ החוצה (הבלילה תתפח ותכסה אותם כמעט לגמרי).
5
אופים 60-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הוגה יוצא כמעט נקי עם פירורים לחים. מצננים את העוגה לחלוטין בתוך התבנית.
6
מחלצים את העוגה מהתבנית. מערבבים אבקת סוכר ויוגורמה עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של טחינה (אם התערובת דלילה או סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר או מים עד לקבלת המרקם הרצוי) ויוצקים על העוגה.