מתכון

עוגת גבינה עם פְּרָלינֶה אגוזים

פְּרָלינֶה היא מחית אגוזים קרמלית, שמשתלבת בבלילה לצד סירופ מייפל ושוקולד חלב שצובעים את העוגה בגוון חום עדין

3,555 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
עוגת גבינה עם פרלינה אגוזים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם פרלינה אגוזים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס בצק ברטון

לפרלינה אגוזי מלך

לבלילת העוגה

לשכבת רוטב טופי

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מערבלים אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת קרמית.

2

מוסיפים בהדרגה חלמונים וביצה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים אבקת שקדים, קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהם נטמעים ומתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. אופים כ-15 דקות עד שהוא זהוב. מוציאים את הבסיס מהתנור ומצננים. מורידים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

מכינים את הפרלינה

5

מפזרים סוכר בסיר רחב, מוסיפים מים ומרתיחים על להבה גבוהה תוך כדי טלטול הסיר וערבוב עדין עד שכל המים מתאדים ומתקבל קרמל בצבע ענברי.

6

מוסיפים לקרמל אגוזים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט לצינון אחיד ומהיר.

7

שוברים מעט את הקרמל וטוחנים 3/4 מהכמות במעבד מזון עד לקבלת ממרח (שומרים את השאר לקישוט).

מכינים את העוגה

8

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, אבקת סוכר ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה חלקה.

9

מוסיפים בהדרגה ביצים, שמנת חמוצה ושוקולד וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.

10

מקפלים פנימה את הפרלינה עד שהיא נטמעת בתערובת.

11

עוטפים את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים רותחים המגיעים עד לחצי מגובהה ויוצקים את הבלילה על הבסיס.

12

אופים כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

מכינים את רוטב הטופי

13

מרתיחים את חומרי הרוטב מלבד השמנת בקלחת תוך כדי טלטול וערבוב עדין עד שכל המים מתאדים ומתקבל קרמל בצבע ענברי.

14

מוסיפים לקרמל שמנת מתוקה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה עד שהיא נטמעת ומתקבל רוטב אחיד. מסירים מהאש ומצננים כשעתיים.

מקשטים

15

מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים את רוטב הטופי ומפזרים את שברי קרמל האגוזים.