עוגות אגוזים
אלוהים נותן עוגות אגוזים למי שיש שיניים. שלל מתכונים לעוגות עם אגוזי לוז, פקאן ומלך
מי שאוהב אגוזים – מלך, לוז או פקאן – ירצה אותם כבסיס או כתוספת בכל עוגה: בחושה, גבינה, שמרים או שוקולד. הם מעניקים למאפה שומן, מרקם (תלוי ברמת הטחינה שלהם: טחונים לאבקה או גרוסים גס) וטעם אופייני. חשוב לשמור על טריותם של האגוזים לפני הכנסתם לעוגה (מומלץ לאחסן אותם במקפיא או במקרר בכלי אטום), שכן באגוזים לא טריים השומן צף וטעמו הלא נעים עלול לקלקל את טעמה של העוגה. כמו כן, ברוב המקרים (אלא אם מצוין אחרת) יש לעשות שימוש באגוזים טבעיים (ולא באגוזים קלויים או מומלחים) בהכנת העוגה. כשהאגוזים מהווים תוספת לעוגה, ניתן להחליפם באגוזים אחרים שיש בבית או שאוהבים. אם האגוזים במתכון טחונים לאבקה (כמעין קמח) רצוי לא להמירם באגוזים אחרים.