עוגות אגוזים

אלוהים נותן עוגות אגוזים למי שיש שיניים. שלל מתכונים לעוגות עם אגוזי לוז, פקאן ומלך
פברואר 2020

מי שאוהב אגוזים – מלך, לוז או פקאן – ירצה אותם כבסיס או כתוספת בכל עוגה: בחושה, גבינה, שמרים או שוקולד. הם מעניקים למאפה שומן, מרקם (תלוי ברמת הטחינה שלהם: טחונים לאבקה או גרוסים גס) וטעם אופייני. חשוב לשמור על טריותם של האגוזים לפני הכנסתם לעוגה (מומלץ לאחסן אותם במקפיא או במקרר בכלי אטום), שכן באגוזים לא טריים השומן צף וטעמו הלא נעים עלול לקלקל את טעמה של העוגה. כמו כן, ברוב המקרים (אלא אם מצוין אחרת) יש לעשות שימוש באגוזים טבעיים (ולא באגוזים קלויים או מומלחים) בהכנת העוגה. כשהאגוזים מהווים תוספת לעוגה, ניתן להחליפם באגוזים אחרים שיש בבית או שאוהבים. אם האגוזים במתכון טחונים לאבקה (כמעין קמח) רצוי לא להמירם באגוזים אחרים.

עוגת גבינה עם פרלינה אגוזים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם פרלינה אגוזים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת גבינה עם פְּרָלינֶה אגוזים

3 דירוגים
פְּרָלינֶה היא מחית אגוזים קרמלית, שמשתלבת בבלילה לצד סירופ מייפל ושוקולד חלב שצובעים את העוגה בגוון חום עדין למתכון המלא
טארטלט שוקולד ואגוזים של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק
טארטלט שוקולד ואגוזים של שף קונדיטור זיו סנדלר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: נועה קנריק

טארטלט שוקולד ואגוזים

קינוח טבעוני עם בצק פריך, שוקולד והמון אגוזים. לא צריך הרבה יותר מזה כדי להיות מאושרים למתכון המלא
פאי פקאן וגנאש שוקולד לבן של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
פאי פקאן וגנאש שוקולד לבן של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

פאי פקאן וגנאש שוקולד לבן

פאי פקאן קלאסי עלול להיות כבד מדי. כאן הוא מקבל טוויסט מעודן בזכות מרכיבים כמו קרמל, חלב וגנאש שוקולד לבן למתכון המלא