מתכון

עוגת גבינה עם קדאיף

שימוש באטריות קדאיף לבסיס ולציפוי יוצר מיד אסוציאציה של כנאפה. השימוש במי זהר ממשיך את הכיוון המזרח תיכוני

11,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם קדאיף של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילת העוגה

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

פותחים בעדינות אטריות קדאיף ומערבבים בקערה עם אבקת סוכר וחמאה עד שהאטריות לחות ומשוחות היטב בחמאה.

3

מניחים 3/4 מכמות האטריות בתבנית הקפיצית ומסדרים אותן למעין סלסילה עם מעט נפח. את שאר האטריות מניחים בתבנית נפרדת (הן ישמשו לקישוט).

4

אופים את הבסיס ואת האטריות הנותרות כ-15 דקות עד שהאטריות זהובות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ומחלצים את הבסיס מהתבנית. מורידים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

מכינים את העוגה

5

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, סוכר וקליפת לימון עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מוסיפים בהדרגה ביצים וחלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.

7

מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.

8

מוסיפים קמח וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.

9

מוסיפים מי זהר וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.

10

עוטפים היטב את חלקה החיצוני של התבנית (ללא בסיס הקדאיף) ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים חמים המגיעים עד לרבע מגובהה ויוצקים את הבלילה.

11

אופים כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

12

סמוך להגשה מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים את בסיס הקדאיף על העוגה ומניחים עליו צלחת הגשה. הופכים את העוגה על הצלחת כך שהבסיס למטה.

13

מקשטים באטריות הקדאיף האפויות הנותרות.