מתכון

עוגת גבינה פירורים

עם מלית גבינה קרמית ולא מתוקה מדי, מתקבלת עוגת גבינה פירורים בדרגה אחת מעל כולן

105,604 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
עוגת גבינה פירורים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
עוגת גבינה פירורים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

אל העוגה הזו הגענו לגמרי במקרה. איש יחסי הציבור דביר בר העלה לפייסבוק תצלום של עוגת גבינה וכתב שזו אחת מעוגות הפירורים הטעימות ביותר שיצא לו לטעום. מייד התייצבנו אצל ענת שבי ממסעדת "גלבי" בכרם התימנים בתל אביב וביקשנו לטעום את הפלא. במבט ראשון העוגה של ענת נראית ככל עוגות הפירורים הביתיות, אבל כשטועמים מבחינים בשוני — אמנם עדין, אבל כזה שבהחלט עושה את ההבדל. "אני מוסיפה לפירורי הבצק סוכר חום, שבמהלך האפייה צובע אותם בזהוב עמוק וגם מעניק טעם קרמלי מיוחד," כך מספרת ענת. יחד עם מלית גבינה קרמית ולא מתוקה מדי מתקבלת עוגת גבינה פירורים בדרגה אחת מעל כולן. כדי לתת לעוגה הביתית הזאת קצת יותר שיק, אפשר לאפות אותה בפורמט אישי כמו במקרה שלפניכם.

להכנת המתכון הצטיידו בתבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ, בתבנית פיירקס או בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירורי הבצק:

למלית:

אופן ההכנה

1

‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הפירורים:

2

שמים בקערה את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק ידנית בתבנית לעובי 1/2 ס"מ.

3

‏אופים כ-25-20 דקות לקבלת קלתית זהובה מאוד. מצננים כמה דקות ומפוררים לפירורים עם מזלג. מצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המלית ומרכיבים את העוגה:

4

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים אינסטנט פודינג וגבינה וממשיכים לערבל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

5

מפזרים את פירורי הבצק בתבניות אישיות (או בכוסות) ומהדקים לגובה 1 ס"מ. מזלפים קרם גבינה עד שלושה רבעים מגובה הכלים ומפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.

6

שומרים עד 4 ימים במקרר או מקפיאים עד 10 ימים ומפשירים במקרר לפני ההגשה.