מתכון

עוגת גבינה קרה

במקום פירורים יש ברס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים), שנותן לא רק את המרקם הפריך אלא גם טעם אגוזי נפלא

11,896 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת גבינה קרה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת גבינה קרה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או ל8 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ
  • 20 דקות+לילה במקרר
  • קל מאוד
  • כשר
  • אפייה

עוגת גבינה-פירורים זאת כבר קלאסיקה ישראלית. הגרסה שלי נראית בדיוק כמו המקור, אבל במקום פירורים יש ברס (אגוזי לוז מסוכרים גרוסים). להכנת בסיס העוגה ערבבתי ברס עם שוקולד לבן. עוגה חגיגית שמכינים ב-10 דקות (לא כולל זמן קירור)!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או מעל ביין מארי, יוצקים על 350 גרם ברס ומערבבים לציפוי מלא.

2

משטחים את התערובת בתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.

מכינים את המלית:

3

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקערת המיקסר גבינת שמנת, שמנת חמוצה ווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

4

יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס ומעבירים למקרר למשך הלילה.

לפני ההגשה:

5

מפזרים ברס על העוגה הקרה ומחלצים אותה מהתבנית.

גיוונים:
• מוסיפים למסה קליפה מגוררת מלימון אחד או מעט תמצית וניל איכותית.
• מחליפים את השוקולד הלבן שבבסיס העוגה בשוקולד מריר או חלב.