התבססתי על מתכון של רות אוליבר, אבל הוספתי תוכן של פסיפלורות לקרם הגבינה לקבלת מראה זוהר, קיצי ועדכני. את הבצק שנותר אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים (אפשר למשך הלילה). הבצק כמעט לא תופח בזמן הזה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מרכיבים ואופים:
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומרפדים בו את בסיס התבנית והשוליים. יוצקים מעל את המלית ומשטחים.
5
אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ומלית הגבינה יציבה.
6
מצננים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה חותכים למלבנים. שומרים מכוסה במקרר.