מתכון

עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה

העוגה הזו מגיעה מכמה עולמות גבינתיים: משהו בין חיתוכיות גבינה לעוגת שמרים של סבתות

20,000 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

התבססתי על מתכון של רות אוליבר, אבל הוספתי תוכן של פסיפלורות לקרם הגבינה לקבלת מראה זוהר, קיצי ועדכני. את הבצק שנותר אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים (אפשר למשך הלילה). הבצק כמעט לא תופח בזמן הזה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרכיבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומרפדים בו את בסיס התבנית והשוליים. יוצקים מעל את המלית ומשטחים.

5

אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ומלית הגבינה יציבה.

6

מצננים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה חותכים למלבנים. שומרים מכוסה במקרר.