מתכון

עוגת דבש, חלבה ואגסים ביין מתוק

אם אתם אוהבים חלבה, המתכון הזה הוא בגדר חובה בארוחת החג שלכם

16,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגת דבש, חלבה ואגסים ביין מתוק של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן
עוגת דבש, חלבה ואגסים ביין מתוק של שף קונדיטור אורן בקר. צילום: אסף אמברם. סטיילינג: לירון ברקן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים ביין

לעוגת דבש וחלבה

אופן ההכנה

לאגסים ביין

1

קולפים את האגסים וחוצים כל אחד מהם לשניים לאורכו. מכניסים לסיר את המים, הסוכר, היין אדום, מקלות הקינמון והווניל ואת מיץ הלימון והתפוז ומבשלים. מוסיפים את חצאי האגסים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך.

לעוגת דבש וחלבה

2

במערבל עם וו גיטרה מערבבים את הדבש, הביצים, המים, הריבה, השמן והסוכר במהירות נמוכה.

3

מנפים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים קינמון וציפורן, וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.

4

משמנים ומקמחים את תבניות האינגליש קייק ויוצקים מחצית מהתערובת לכל תבנית. מפזרים מעל חלבה מגוררת ומסדרים חצאי אגסים מבושלים מעל כל תבנית.

5

אופים בתנור בחום של 150 מעלות כ-30 דקות עד שחלקה העליון של העוגה הופך לקרום יציב. מצננים בטמפרטורת החדר.

להגשה

6

אפשר למרוח את חצאי האגסים במירור מבריק (זיגוג שקוף המכיל תערובת גלוקוזה ופקטין, להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה) להדגשת היופי של הפרי.