מתכון

עוקץ הדבורה – עוגת דבש עם שוקולד לבן ושבבי אגוזים

שף-קונדיטור עופר גל מציג עוגת דבש משודרגת וממכרת במיוחד

2,123 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוקץ הדבורה - עוגת ליקר דבש במילוי קרם וניל ושבבי אגוזים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
עוקץ הדבורה - עוגת ליקר דבש במילוי קרם וניל ושבבי אגוזים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

מכינים את גנאש השוקולד הלבן לילה לפני האפייה.

כלים: תבנית בקוטר 22 ס"מ, שק זילוף עם פייה חלקה גדולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם השוקולד הלבן (גנאש)

לעיטור

אופן ההכנה

לנמאש

1

לילה לפני האפייה מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. שומרים במקרר. למחרת, לפני השימוש, מקציפים את הגנאש לקרם יציב.

עוגה

2

מחממים קלות את המים והשמן בסיר. מסירים מהאש, מוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.

3

מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמח תוך כדי ערבוב בלקקן. מוסיפים את תערובת השמן והדבש וממשיכים לערבב בקיפול זהיר. מוסיפים באותו אופן את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן.

4

משמנים קלות ומקמחים את התבנית ויוצקים את הבלילה לגובה ארבע חמישיות מהתבנית. אופים בתנור בחום של 150 מעלות כ-50 דקות, עד שסכין קטנה שנועצים בעוגה יוצאת יבשה.

להרכבת העוגה

5

חותכים את העוגה לרוחבה בעזרת סכין לחם לשתי קומות. מכניסים את הגנאש לשק זילוף עם פייה חלקה גדולה ומזליפים "צינורות" על בסיס העוגה. מניחים את החצי העליון של העוגה על הקרם, מזליפים "צינורות" קרם לעיטור הקומה השנייה ומעטרים בשבבי אגוזי לוז מסוכרים.