מתכון

עוגת השחר של מקום של בשר

עוגת הביסקוויטים האיקונית של מקום של בשר - עוגת השחר. ככה תכינו אותה בבית

128,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת השחר של מקום של בשר. צילום: יח"צ
עוגת השחר של מקום של בשר. צילום: יח"צ

תבנית מלבנית 20X30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפודינג

לציפוי גנאש שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים פודינג

1

מקציפים במיקסר עם וו מטרפה איסטנט פודינג, חלב ושמנת מתוקה עד לקבלת מרקם יציב.

מרכיבים את העוגה

2

טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. יוצקים מעל שליש מהקרם. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים רטובים וקרם - וכך שלוש שכבות (מסיימים עם הקרם). אם מצפים את העוגה בגנאש שוקולד - מכניסים אותה למקפיא ללילה, עד שהיא קפואה לחלוטין.

מכינים גנאש שוקולד

3

מוציאים מהמקפיא וממיסים בקלחת שמנת מתוקה ושוקלד. יוצקים את הגנאש על העוגה ומכסים את כולה. אם מוותרים על הגנאש - ניתן לפזר על העוגה שוקולד מגורר או פתיתי שוקולד, או סוכריות צבעוניות, או קקאו מריר.