החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמל:
לעוגה:
לסירופ:
להגשה:
אופן ההכנה
מבשלים ומקרמלים חבושים:
1
שמים חבושים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45-30 דקות עד שהחבושים מתרככים כמעט לגמרי ומאדימים מעט. מסננים.
2
ממיסים חמאה וסוכר במחבת ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. מוסיפים את החבושים ומבשלים אותם בקרמל 10-7 דקות עד שהם רכים לחלוטין ומזהיבים בצורה יפה. מצננים ומוציאים את החבושים מהקרמל בעזרת מלקחיים.
מכינים סירופ סוכר:
3
מביאים מים, סוכר ותבלינים לרתיחה בסיר ומבשלים עד שהסירופ מצטמצם ל-2/3 מכמותו. מצננים ושומרים במקרר עד ההגשה.
מכינים את העוגה:
4
מחממים תנור ל-175 מעלות.
5
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
6
טורפים בקערה שנייה את יתרת החומרים לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת תערובת אחידה.
7
משמנים תבנית בחמאה ומסדרים בה את החבושים כך שחלקם החתוך כלפי מטה. יוצקים מעל את תערובת העוגה.
8
אופים כ-45-40 דקות עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים 5 דקות.
9
משחררים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה בקוטר 26 ס"מ (זהירות מהנוזלים הרותחים!). מצננים. שומרים במקרר 4-3 ימים ומגישים בטמפ' החדר.
להגשה:
10
יוצקים כמה כפות מהסירופ על צלחות אישיות ומניחים בכל צלחת פרוסת עוגה. מניחים ליד כל פרוסה כדור סורבה תפוחים ומגישים.