מתכון

עוגת חבושים הפוכה בסירופ תבלינים מתוק

עוגה בחושה עם חבושים בצבע כתום עז. להגשה אלגנטית: פורסים ומגישים על סירופ מתובל עם כדור סורבה תפוח חמצמץ

7,304 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגת חבושים הפוכה בסירופ תבלינים מתוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת חבושים הפוכה בסירופ תבלינים מתוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל:

לעוגה:

לסירופ:

להגשה:

אופן ההכנה

מבשלים ומקרמלים חבושים:

1

שמים חבושים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45-30 דקות עד שהחבושים מתרככים כמעט לגמרי ומאדימים מעט. מסננים.

2

ממיסים חמאה וסוכר במחבת ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. מוסיפים את החבושים ומבשלים אותם בקרמל 10-7 דקות עד שהם רכים לחלוטין ומזהיבים בצורה יפה. מצננים ומוציאים את החבושים מהקרמל בעזרת מלקחיים.

מכינים סירופ סוכר:

3

מביאים מים, סוכר ותבלינים לרתיחה בסיר ומבשלים עד שהסירופ מצטמצם ל-2/3 מכמותו. מצננים ושומרים במקרר עד ההגשה.

מכינים את העוגה:

4

מחממים תנור ל-175 מעלות.

5

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

6

טורפים בקערה שנייה את יתרת החומרים לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת תערובת אחידה.

7

משמנים תבנית בחמאה ומסדרים בה את החבושים כך שחלקם החתוך כלפי מטה. יוצקים מעל את תערובת העוגה.

8

אופים כ-45-40 דקות עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים 5 דקות.

9

משחררים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה בקוטר 26 ס"מ (זהירות מהנוזלים הרותחים!). מצננים. שומרים במקרר 4-3 ימים ומגישים בטמפ' החדר.

להגשה:

10

יוצקים כמה כפות מהסירופ על צלחות אישיות ומניחים בכל צלחת פרוסת עוגה. מניחים ליד כל פרוסה כדור סורבה תפוחים ומגישים.