מתכון

עוגת חובזה ממולאת

אפשר למלא את עלי החובזה אחד־אחד, ואז יש צורך בכמות כפולה של עלים, או לסדר אותם כעוגה

5,051 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוגת חובזה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
עוגת חובזה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים מעט את הפריקה. מוסיפים בצל ועגבניות ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 2 כוסות מים. מכסים את הסיר, מרתיחים, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים כ־10 דקות עד שכל המים נספגים בפריקה. מסירים מהאש, מוסיפים זרשק, רכז רימונים ופטרוזיליה ומערבבים.

2

שמים את עלי החובזה בקערה, שופכים עליהם מים רותחים, ממתינים 3 שניות ושוטפים במי ברז. משמנים סיר בקוטר 22 ס"מ בשמן זית, שמים עיגול נייר אפייה בתחתית ומסדרים את העלים החלוטים כך שהם יכסו היטב את התחתית והשוליים בשתי שכבות. משאירים כמה עלים לסגירה. שמים מחצית מכמות הפריקה על העלים, מסדרים שכבה נוספת של עלי חובזה, שמים את יתרת הפריקה, סוגרים את השוליים ומניחים עוד כמה עלים לסגירה מלאה של החלק העליון. מניחים צלחת הפוכה למעלה ומוסיפים לסיר מים רותחים ו־3 כפות שמן זית עד לכיסוי של עוגת החובזה.

3

מבשלים את עוגת החובזה על אש קטנה 30־40 דקות או עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומצננים (לא פותחים!). מוציאים את הצלחת העליונה, מניחים צלחת גדולה ושטוחה על הסיר והופכים את העוגה. מגישים לצד פרוסות לימון.