מתכון

עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק

מחית פיסטוק צובעת את הבצק בגוון ירקרק עדין ודובדבני האמרנה המבושמים מנקדים אותה בעיגולים כהים ודרמטיים

11,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

מרקם העוגה יציב ונוח לפריסה, בזכות תוספת קמח הכוסמין ועם זאת עסיסי בזכות השימוש ביוגורט ובדבש.

שימו לב, בעוגה יש פחות משליש כוס סוכר – דובדבני האמרנה והדבש מספקים את כל המתיקות יחד עם המון טעם נפלא.

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מערבלים חמאה, סוכר ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ־5 דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה ובהירה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר, מגרדים את התערובת שדבקה לדפנות בעזרת מרית וממשיכים בערבול. מוסיפים שמן, ביצים, יוגורט ומחית פיסטוק ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה. מוסיפים בהדרגה את 2 סוגי הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים את הבלילה לתבניות ומפזרים למעלה את דובדבנים האמרנה (במהלך האפייה אם ישקעו לתוך הבצק).

5

אופים 40־45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים. מאחסנים בכלי אטום עד כ־5 ימים במקום קריר ויבש.

מתכון מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר