כשמלבישים את העוגה בציפוי מסקרפונה זריז, שחוסך הכנת קרם, היא הופכת לסינדרלה אמיתית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
לבלילה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
מכינים את הסירופ
2
מביאים לרתיחה בסיר קטן סוכר, מים, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת ומבשלים 3 דקות. מסירים מהלהבה, מוסיפים ברנדי (לא חובה), מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את הבלילה
3
מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון חלבונים, חצי מכמות הסוכר ומלח לקצף לבן ורך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
4
מקציפים בקערת המיקסר עם וו בלון חמאה ויתר הסוכר 5 דקות לתערובת במרקם קרם. מוסיפים חלמונים, בזה אחר זה, וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים יוגורט, קליפת הדרים מגוררת ותמצית וניל ומערבבים להטמעה.
5
מערבבים בקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה ומוסיפים שליש מהכמות לתערובת החמאה והיוגורט. מוסיפים שליש מכמות קצף החלבונים וממשיכים לאחד בין התערובות בהדרגה לבלילה אחידה וסמיכה.
6
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50־55 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
7
מוציאים מהתנור, יוצקים את הסירופ הקר לאט ובהדרגה על העוגה החמה ומצננים לטמפרטורת החדר.
8
מערבבים מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה, מניחים בצורה חופשית על העוגה ומגישים. ללא ציפוי מסקרפונה, שדורש קירור, העוגה נשמרת היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
להזמנת מוצרי המחלבה מבית יצחק ומחלבות גד שבמתכון, לחצו כאן