העוגה תישמר בכלי אטום במקרר עד שבוע.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
משמנים את התבנית במעט חמאה.
2
שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות ומניחים בקערה.
3
מניחים בסיר סוכר, אבקת קקאו, מים, תמצית וניל ומלח ומחממים על אש גבוהה עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שוקולד. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
4
יוצקים את הסירופ על הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
5
יוצקים את העיסה לתבנית ובעזרת כף או לקקן מהדקים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה להתייצבות.
להכנת הציפוי
6
מניחים שוקולד ושמנת בקערה וממסים במיקרוגל או מעל סיר אידוי כפול (בן מארי). מערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה, משטחים לשכבה אחידה ומצננים במקפיא כשעה עד להתייצבות.
7
מעבירים סכין בשוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מניחים על צלחת הגשה ובוזקים מעל סוכריות צבעוניות.
מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח עוגיו.נט