מתכון

עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה

עוגה ללא אפייה, קלה מאוד להכנה. במקום להכין כדורי שוקולד, מכינים מהתערובת עוגה, משטחים בתבנית ומצפים בשוקולד

55,693 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין
עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין

העוגה תישמר בכלי אטום במקרר עד שבוע.

תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

משמנים את התבנית במעט חמאה.

2

שוברים את הביסקוויטים לחתיכות גסות ומניחים בקערה.

3

מניחים בסיר סוכר, אבקת קקאו, מים, תמצית וניל ומלח ומחממים על אש גבוהה עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שוקולד. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.

4

יוצקים את הסירופ על הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

5

יוצקים את העיסה לתבנית ובעזרת כף או לקקן מהדקים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה להתייצבות.

להכנת הציפוי

6

מניחים שוקולד ושמנת בקערה וממסים במיקרוגל או מעל סיר אידוי כפול (בן מארי). מערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה, משטחים לשכבה אחידה ומצננים במקפיא כשעה עד להתייצבות.

7

מעבירים סכין בשוליים ומחלצים את העוגה מהתבנית. מניחים על צלחת הגשה ובוזקים מעל סוכריות צבעוניות.

מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח עוגיו.נט

"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין
"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין