מתכון

עוגת כרוב של שף מוטי טיטמן

כרוב שלם צלוי ארוכות שהופך לרך ומלא טעמים. מגישים לצד רוטב יוגורט ורוטב צלפים ואנשובי

8,147 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
עוגת כרוב. מלגו ומלבר (צילום: אנטולי מיכאלו)
עוגת כרוב. מלגו ומלבר (צילום: אנטולי מיכאלו)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרוב

לרוטב יוגורט

לוויניגרט צלפים־אנשובי

להגשה

אופן ההכנה

צולים את הכרוב

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. חורצים לרוחב הכרוב חריץ בעומק של 3 ס"מ. לתוכו מכניסים שיני שום, צ'ילי, מרווה, תימין ומלח. יוצקים שמן זית כך שיעטוף את הכרוב ויחלחל לחריץ שיצרנו. עוטפים את הכרוב בנייר כסף. מניחים את הכרוב בתבנית מרופדת נייר אפייה ומעבירים לתנור. צולים 4 שעות עד שהכרוב שחום ורך מאוד (כמעט נמס למגע).

מכינים רטבים

2

מערבבים את כל חומרי רוטב היוגורט בקערית בסמוך להגשה. מערבבים את כל חומרי הוויניגרט צלפים־אנשובי בקערית נפרדת בסמוך להגשה.

מרכיבים ומגישים

3

מוציאים את הכרוב מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומחלקים את הכרוב ל־4־6 פלחים (לפי מספר הסועדים). יוצקים על כל צלחת הגשה מעט רוטב יוגורט ומניחים מעל פלח כרוב. יוצקים מעל לכרוב ויניגרט צלפים־אנשובי, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי זעתר טריים ומגישים.