מתכון

עוגת לייקח לימון

הלייקח הזאת היא קלאסיקת הקלאסיקות לצאת הצום. את המתכון לקחתי לפני שנים משכנה יקרה במושב ביתן אהרון - היא הביאה לנו את העוגה לדלת כשרק עברנו וזו הייתה קבלת פנים מתוקה במיוחד

86,197 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת לייקח לימון של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

החלק הכי כיפי בלייקח הוא השילוב בין החמיצות העדינה למרקם ענני, שחייב את האווריריות שלו לקצף הביצים שבבלילה.

המתכון מותאם לתבנית קוגלהוף או סיר פלא בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מקציפים חלבונים וכוס סוכר לקצף יציב ומבריק.

2

טורפים חלמונים ו־1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לחלמונים שמן, מים, מיץ וקליפת לימון, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסוכר וניל ומקפלים לתערובת אחידה.

3

מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף בתנועות עדינות.

4

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית לא משומנת, ואופים 55-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים.