החלק הכי כיפי בלייקח הוא השילוב בין החמיצות העדינה למרקם ענני, שחייב את האווריריות שלו לקצף הביצים שבבלילה.
המתכון מותאם לתבנית קוגלהוף או סיר פלא בקוטר 26 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות. מקציפים חלבונים וכוס סוכר לקצף יציב ומבריק.
2
טורפים חלמונים ו־1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לחלמונים שמן, מים, מיץ וקליפת לימון, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסוכר וניל ומקפלים לתערובת אחידה.
3
מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף בתנועות עדינות.
4
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית לא משומנת, ואופים 55-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים.