מתכון

עוגת מוס גבינה קאריבית

האיזון בין חמיצות הפירות הטרופיים למתיקות העוגה הוא שילוב שמרענן את החך בכל ביס מחדש

פברואר 2019
עוגת מוס גבינה קאריבית של שי סוילם. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
עוגת מוס גבינה קאריבית של שי סוילם. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לזיגוג

לעוגת מוס גבינה

אופן ההכנה

לבסיס

1

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-165, עד שהבצק זהוב. מצננים.

2

שוברים את הבצק הפריך לחתיכות ומחזירים למעבד המזון. טוחנים עד קבלת פירורים. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת וקליפת הלימון.

3

מניחים את הרינג על נייר אפייה ומוזגים 3/4 כוס מתערובת הפירורים לרינג. משטחים עם תחתית הכוס לעובי אחיד. מקפיאים.

לזיגוג

4

מרתיחים בסיר את המים, החלב המרוכז, הגלוקוז והסוכר. מוסיפם את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס.

5

יוצקים את התערובת החמה על השוקולד וצבעי המאכל וטוחנים בבלנדר מוט. מצננים.

לעוגת מוס גבינה

6

מרתיחים בסיר את החלב ויוצקים על תערובת הג'לטין והשוקולד הלבן. טוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים את הגבינות וקליפת הליים וטוחנים שוב. מעבירים לקערת גדולה.

7

מקציפים את השמנת לקצפת כמעט מוכנה, אך עדיין נוזלית ואוורירית. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות

8

מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הרינג עם בסיס העוגה במוס. מחזירים למקפיא.

9

מוציאים את העוגה מהרינג ומניחים על רשת. טוחנים שוב את הזיגוג עד קבלת מרקם חלק ויוצקים שכבה אחידה על העוגה. מקשטים בפלחי ליים וקוביות אננס ומעבירים למקרר למשך 4 שעות.

10

* למשקיענים שרוצים עוגת חצי חצי (כמו בתמונה): חוצים את העוגה ומכינים שתי תערובות זיגוג עם צבעי מאכל שונים. מצפים את החצאים בזיגוגים הצבעוניים.