מתכון

עוגת מוס נוטלה עם תחתית ללא קמח

עוגת מוס משגעת שמתאימה גם לחולי סוכרת שלא מוכנים לוותר על התענוגות המתוקים של החיים

יוני 2019
עוגת מוס נוטלה עם תחתית ללא קמח של גולדי אלישר. צילום:  רמי זרנגר
עוגת מוס נוטלה עם תחתית ללא קמח של גולדי אלישר. צילום: רמי זרנגר

כלים: תבנית בקוטר 24.

מצננים את העוגה המוכנה לפחות שעתיים לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית

למילוי

לגנאש

אופן ההכנה

לתחתית

1

מערבבים בקערה את כל החומרים. משטחים בתבנית מספר 24, אופים בחום של 160 מעלות 15-20 דקות, מוציאים ומקררים.

למילוי

2

מקציפים 225 מ"ל שמנת מתוקה עד למרקם קצפתי. מוסיפים 15 טיפות סוכרלוז נוזלי. ממסים במיקרוגל 50 גר' שוקולד לובקה עם 25 מ"ל השמנת המתוקה שנותרו יחד עם 2 כפות חמאת לוז כ-40 שניות. מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול, משטחים על התחתית ומקררים.

לגנאש

3

ממסים את השוקולד עם קרם הקוקוס במיקרוגל כ-40 שניות. מוסיפים 10 טיפות סוכרלוז. מערבבים, מורחים על העוגה ומשטחים.

4

מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.