מתכון

עוגת מוס שוקולד עם קרוקנט פיסטוק

עוגה יפהפייה המורכבת משתי שכבות מוס שוקולד - הראשונה אפויה והשנייה מועשרת בקצפת

15,544 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת מוס שוקולד עם קרוקנט פיסטוק של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
עוגת מוס שוקולד עם קרוקנט פיסטוק של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

בין שתי השכבות מפרידה שכבה של פיסטוקים מקורמלים, שנותנים קראנץ' בכל ביס. אל שלושת המרקמים הללו מצטרף גנאש שוקולד, שמצפה הכל בקטיפה מבריקה וחלקה.

גיוון: אם לא רוצים לצפות את העוגה בגנאש, אפשר פשוט לזרות מעל שכבה של אבקת קקאו ולפזר פיסטוקים קצוצים או את שאריות הקרוקנט.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוקנט פיסטוק

לעוגה

לציפוי

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.

2

מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על להבה בינונית עד לקבלת קרמל ענברי. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פיסטוקים ומלח ומערבבים היטב עד שהקרמל מצפה את הפיסטוקים.

3

מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהכיריים. משטחים מייד בעזרת מרית על נייר האפייה לעובי 1 ס"מ ומצננים.

4

קוצצים את הקרוקנט בסכין חדה לחתיכות קטנות בגודל כ- 1/2 ס"מ.

מכינים את העוגה

5

מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית.

6

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים אלכוהול וחלמונים וטורפים היטב עד שהם נטמעים.

7

מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש.

8

מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד לקבלת תערובת אחידה.

9

יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית אפייה ומיישרים. את המחצית השנייה שומרים בקערה עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר.

10

אופים 13-12 דקות עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך נשארת רכה במרכז. מעבירים מייד למקפיא למשך 15 דקות (העוגה תצנח בגובהה וזה בסדר).

מרכיבים את העוגה

11

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים ליתרת המוס ששמרנו.

12

מפזרים חצי מכמות הקרוקנט על העוגה המצוננת. משטחים את מוס השוקולד על הקרוקנט ומחליקים את פניו. מעבירים למקפיא ל- 6 שעות לפחות.

מכינים את הציפוי ומצפים

13

מביאים שמנת מתוקה לרתיחה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד ומערבבים לגנאש חלק. מצננים את הציפוי 5 דקות.

14

מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה את הגנאש מכל צידיה. מדביקים את יתרת הקרוקנט לצידי העוגה.

15

שומרים עד 3 ימים במקרר.