מתכון

עוגת מצות שוקולד

הגרסה העוד יותר כיפית של מצה מרוחה בשוקולד

73,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

המצות שומרות על הפריכות אבל הן לא קשות והשוקולד קרמי ככה שאין את תופעת הלוואי המעיקה של שיש מלא בפירורים, או את המאבק כדי למרוח את המצה בלי שתישבר. פשוט מכינים מראש ופורסים לפרוסות נוחות ואלגנטיות מתי שצריך משהו קטן מתוק.

שימו לב: שעתיים צינון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד

להרכבה

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים שמנת ושוקולד בסיר קטן תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב במטרפה לתערובת אחידה ומבריקה. מצננים ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

2

מערבבים חלב עם נס קפה בתבנית רחבה. טובלים מצה בחלב ומניחים בתבנית נוספת בגודל המצה. מורחים 2 כפות גנאש על המצה הרטובה. חוזרים על התהליך עם 6 המצות הנותרות ומסיימים בשכבה של גנאש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני הפריסה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.